De KNVB wil de eredivisie in de zomer afronden, maar Ajax ziet dat niet zitten. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is geïrriteerd.

‘Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus’, zegt Overmars vandaag in De Telegraaf.

Overmars denkt dat grote competities zoals die in Engeland, Spanje en Italië de UEFA onder druk hebben gezet om dit seizoen toch uit te kunnen voetballen. ‘En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro’s’, zegt de voormalige vleugelspits.

De KNVB liet gisteren weten dat competities waarbij Europese tickets te verdienen zijn, deze zomer uitgespeeld kunnen worden. Normaal gesproken moeten die in juni afgelopen zijn, maar de UEFA verlengt die deadline dit seizoen tot augustus. Of spelers die deze zomer een transfer maken, zoals Hakim Ziyech, het einde van de competitie nog meemaken is dan nog maar de vraag.